Задържаха „ловеца на бежанци” Динко в Първомай,  след като преби мъж и му счупи телефона, научи TrafficNews.bg.  Той е имал среща с друг мъж, за да оформят сделка за закупуване на коли за вторични суровини. Двамата обаче не се разбрали и се скарали, заяви директорът на пловдивската полиция Атанас Илков пред наш репортер.

След това Динко ударил два пъти бизнес партньора и му счупил телефона. Ямболията си тръгнал от града, а пострадалият се оплакал в полицията. Оттам се обадили на Динко да се яви в полицейското управление, а след като се появил той бил арестуван.

В момента ловецът на бежанци е в ареста, предстои от прокуратурата да решат дали да го задържат за 72 часа. Любопитното е, че в ареста на територията на пловдивската дирекция на полицията  е Петър Низимов – Перата.

Припомняме, че по-рано този месец Динко Вълев попадна зад решетките, след като 43-годишен мъж се оплака, че му е нанесъл побой. След това беше пуснат от ареста.

Оплакване за побоя е получено в полицията от служител на Динко. Вълев има бизнес с цветни метали, разфасоване на автобуси и камиони. Твърди се, че при източване на излишна нафта от бракувано гориво се стигнало до конфликта.

Динко Вълев не отрече, че е посегнал на свой работник, защото се опитал да открадне гориво. Срещу него не беше повдигнато обвинение. Образувано бе досъдебно производство срещу неизвестен извършител за това, че единият от потърпевшите е бил принудително задържан.