Разочарован от управата на общинския приют в Пловдив и от хората от квартал Прослав пловдивчанин ни се обади с молба - да помогнем на 6 кученца и тяхната майка да си намерят дом. Разочарован, защото едните са го излъгали, а другите хвърлят камъни по животните. Ей така - защото са ничии...

Публикуваме писмото на нашия читател, което той изпрати първо на шефовете на приюта, с пренебрежима редакторска намеса:

"Разбирам, че имате много работа и сигнали постоянно, но това, което се случи днес, не е нормално. След подаден сигнал ни казвате, че след два дена ще приберете майката с малките кученца. Аз и един мой комшия сме стояли часове да ги пазим, защото хората хвърлят камъни по майката, а тя пази малките си.

Идва днес камионът рано сутринта, още не са стигнали и, хоп, управителят нарежда да бъде върнат. Майката не е от този квартал, оставена е с малките още във вторник преди обяд и всеки хвърля камъни и я заплашва. Казвате, че ако имало място, ще я вземете, ами тогава защо поемате сигнал и казвате, че ще я приберете - или само отчитате дейност. Аз това нещо не мога да разбера и не ми се връзва.

Една жена сподели, че взимате малки с бебета и веднага се намират хора да ги вземат, даже и майката. И след като ги върнахте сега, аз какво трябва да ги правя? Това, че някой невеж ги е изхвърлил, моя или на някой друг е отговорността да ги пази и храни? Аз нямам нищо против, ама това не е нормално. После ще събираме трупове на малки кученца ли, така ли да го разбирам?

Ами ако примерно от страх да не й вземат бебетата ухапе някого, какво ще стане после? Ще кажат ето на, той я храни, пази ги и накрая, аз ще си го отнеса - заради някой невеж, който е решил, че трябва да си изхвърли кучето, защото има малки и не може да ги раздаде. Толкова ли е трудно?"

Това е историята. Майката и нейните кученца, които впрочем са много сладки и кротки, са на улицата в пловдивския квартал. Засега са живи, защото нашият читател и негов съсед се грижат за тях, хранят ги и ги поят. Майката пък ги пази - нали  е майка. И понеже майчината любов някои хора я бъркат с агресия, смятат, че минавайки оттам, непременно трябва да хвърлят камъни, за да "се пазят".

Поведението и решението на хората от приюта няма да коментираме, предварително сме наясно "колко е трудно, колко няма места, колко са малки кученцата и могат да се заразят" и т.н., и т.н. Затова се обръщаме към пловдивчани: помогнете да намерим стопани на животинките! Вижте ги колко са сладки! 

Ако искате да си вземете малко кученце или неговата майка, може да се обадите на телефона на нашия читател Александър - 0876/89 62 51.