37-годишната хасковлийка Калина Иванова е дърпала конците на канала за трафик на бежанци, разбит в събота вечерта на автомагистрала "Тракия" , научи TrafficNews.bg. Пищната блондинка бе арестувана заедно с още петима българи, в момент, в който са прекарвали петима мигранти - двама сирийци и трима иракчани от границата в посока София. 

Групата е била наблюдавана от 2 месеца и снощи полицаите заложили капан на АМ „Тракия“.

В „трансфера“ участвали четири автомобила, като първият от тях бил пилотен. Аудито се движило 10 минути преди други два автомобила, в които били натоварени бежанците.  На 132 км на магистралата полицаите спират Ауди А8 и Мерцедес, управлявани от 50-годишния софиянец Николай Дюргеров - бивша барета и Любомир Тодоров  от Костинброд.

Калина Иванова пътувала в Пежо, като се движела 40 минути след аудито и мерцедеса. 

Арестувани са и трима души – пътували с пилотната кола – Камен В.на 36 години от Костинброд,  Делян Н. 31 години от Бургас и Анелия Г. 30 години от Костинброд.

Всички българи са в ареста с мярка за неотклонение 72 часа, наложена от Районна прокуратура. Очаква се утре обвинението да реши дали ще иска постоянен арест на трафикантите. 

Наказанието, което законът предвижда за престъплението  е от 1 до 6 години лишаване от свобода. От 5 до 20 000  лева глоба и конфискация на автомобилите.