18-годишната Гергана, която бе арестувана за убийството на 2 - годишната си дъщеря, влезе с белезници и усмивка в съда, а когато видя че пред залата я чакат няколко телевизонни камери, тя суетно си оправи косата. Тя остави без отговор въпроса, защото е удушила детето, макар че на досъдебното производство е заявила, че го е направила, защото малката много плачела. 

В залата стана ясно, че детето е било малтретирано и по - рано. Имало е синини по тялото и рани по устната. Мъжът, с който Гергана е живеела на семейни начала, обяснил че иска да се грижи за детето, но тя не е искала, защото й било "тежест и бреме".  Гергана има и друго дете, което е родила след Анка, но тя го е изоставила и то вече е осиновено. 

Според служебния защитник на Гергана, има нещо странно в поведението й и според него тя не е удушила детето, а е станало случайно. Детето било болно, повръщало, и тя правила опит да го съживи, пъхайки чорап в устата. Адвокатът поиска психиатрична експертиза и жената да бъде настанена в специализирано лечебно заведение. 

"Не съм била съдена. Не зцнам какво да кажа" бе единственото, което Гергана каза пред съда. 

Преди седмица 18-годишно момиче задуши до смърт дъщеричката си и захвърли тялото в двора на Заглушителна станция на Стамболийски. Тялото на бебето било открито от клошар. При огледа съдебните медици установили, че детето е починало от задушаване. В устата му е открит чорап, който е спрял притока на въздух. 

Жителите на Стамболийски все още не могат да си обяснят какво е породило тази агресия у майката.  Хората разказват, че Гергана отскоро е в града. Рядко са я виждали по улиците на махалата.

По думите им бащата на детето е втори мъж на младата майка. Преди това тя живяла на семейни начала с друг, от когото има още едно дете. Убитото момиченце обаче не носило фамилията на баща си.

Възмутени жители поискаха най-строгото наказание за Гергана, а някои дори смърт.

Съдът остави зад решетките 18 - годишната жена.