Село Триград е в траур след смъртта на 16-годишния Кристиян. Родителите му са в шок, а местните жители са потресени от трагедията.

Тялото на момчето беше открито в 100-метрова пропаст. Доброволците, които го издирваха многократно, са минавали по пътеката над пропастта, но не са забелязали безжизненото тяло на Кристиян. За смъртта му има две версии. Едната е, че е сложил край на живота си, а другата, че се е подхлъзнал и е паднал от високата скала.

Според хората от селото, той е помислил, че е убил петимата туристи, които блъсна с кола, затова е сложил край на живота си. Прокуратурата разследва случая.

Вероятно погребението на момчето ще бъде днес.

Припомняме, от първоначалния оглед вчера стана ясно, че смъртта е настъпила още в първия ден от изчезването на младежа. Алпинисти и съдебен лекар извадиха тялото.

След 14-дневно издирване трупът на Кристиян бе открит в скалиста труднодостъпна местност. Тялото е било намерено около 14 часа вчера от баща му и чичовците, които продължиха да го търсят и след прекратяване на спасителната операция.

Момчето изчезна, след като блъсна със семейното "Ауди" четирима пешеходци в центъра на Триград.