Пловдивският Районен съд остави в ареста единия от братята биячи, които посегнаха на мъж и бременната му приятелка на АМ „Тракия” край Пловдив. Магистратите уважиха искането на прокуратурата и постановиха най-тежката мярка - „задържане под стража“ по отношение на Цветан Петров. Мотивите са, че той има влязла в сила присъда само преди няколко месеца, като може да извърши ново престъпление.

През май магистратите са дали 2 години условна присъда с 4 години изпитателен срок на Петров заради нанасяне на средна телесна повреда.

Другият обвиняем – брат му Петър бил в Пирогов в София в тежко състояние заради счупената му челюст.

Стана ясно още, че разследващите са намерили свидетелка на побоя. Тя е видяла как двамата братя бият 31-годишния мъж и приятелката му, но не и как е започнала кавгата.

Пред репортер на TrafficNews.bg Цветан отрече да е удрял бременната жена, като заяви, че не та са започнали боя на магистралата.

Срещу него са повдигнати обвинения за извършване на непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието е извършено при управляване на моторно превозно средство на автомагистрала „Тракия“.

Припомняме, че двамата братя Цветан и Петър пребиха 31-годишен шофьор и 20-годишната му бременна приятелка

Полицията смята, че основната причина за агресията не е засичане, а засилено движение в крайна лява лента, което е възпрепятствало бързото даване на път. След изпреварването двамата нападатели препречили пътя на младата двойка и принудили водачът да спре, след което нападнали пътниците.

Нападнатата двойка е прегледана и освободена да се прибере. След спречкването пък нападателите тръгнали към София. Именно в столицата ги намира полицията, където ги задържа.