Нарастват случаите на блудства в Пловдив, стана ясно от думите на Петко Василев - зам.-председател на общинската комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.

От 3 на 6 са се увеличили случаите в сравнение от първото шестмесечие миналата година. Констатирано е едно изнасилване. Пострадалите са предимно на възраст между 14 и 16 години. И ако до сега извършителите са предимно педофили, то в момента тенденциите са, че сексуалните посегателства са от връстници или с година две по-големи.

Общо 54 деца са били обект на престъпление. В това число се включват както блудствата, така и побой, гаври и психически тормоз.

В същото време децата извършили криминални деяния са намалели от миналата година. В някои случаи едно и също лице е извършило няколко престъпления. Водещи са кражбите, телефонните повреди, хулиганствата, посегателствата в моторни превозни средства.

Една от мерките, които комисията взима за предотвратяване на подобни престъпления, е непрекъснати разгори с ученици от училищата в града на теми, свързани с тормоза, насилието, половите престъпления, кражбите, разврата, вандализма и опасните престъпления.