Петър Низамов - Перата беше оставен в ареста от Окръжния съд в Пловдив, но негови познати продължават да го бранят в социалните мрежи. В страницата, носеща името на Низамов, се появи видео от асеновградската телевизия ТВ САТ КОМ. На него се вижда какво е уловила камерата на медията по време на протестите в града и конкретно в момента, в който се стига до пререкания между Перата и оператор от бТВ.

Кадрите показват как Низамов снима видео на живо във фейсбук със своя телефон. Когато доближава до оператора, ръката му с телефона се вдига рязко, при което друга ръка, най-вероятно на самия оператор, я бута настрани. Това е моментът, в който пада телефонът на Низамов, за който той твърди, че "струва 2000 лева". Вижда се как Перата се навежда, за да търси телефона си, след което яростно скача и започва да крещи по служителя на телевизията. 

"От този видео материал на телевизия ТВ САТ КОМ се вижда прекрасно какво се е случило на протеста на 02.07, кой всъщност е бил провокатора, кой е нанесъл единствения удар. Качваме този клип вече не само, за да търсим справедливост за един невинен човек, а защото искаме да има такава за всеки. Всички репресирани патриоти, които все още не са загубили и последната си надежда нашата държава да заживее нормално, справедливо, без разединение, без привилегии за малцинствата", казват администраторите на страницата "Петър Низамов Petar Nizamov".

"Ако оставим в ареста или впоследствие в затвора един напълно невинен човек, който е бил умишлено въвлечен в инцидент, за да може да бъде премахнат от картата и да не застрашава повече интересите на никого, значи е по-добре да се откажем и от своите права като граждани на тази държава", допълват те.

Окръжен съд – Пловдив в четвъртък остави Петър Низамов - Перата в ареста, като отхвърли жалбата му срещу наложената му мярка за неотклонение "задържане под стража". Срещу Низамов са повдигнати обвинения за хулиганство и за причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди.

Съдът прие, че съществува обосновано предположение Перата да е извършил и двете престъпления, в които е обвинен, както и че съществува опасност при по-лека мярка за неотклонение да извърши друго престъпление.

Вижте ВИДЕОТО и преценете сами:

Същото ВИДЕО, но в YouTube: