Ромският квартал на Асеновград ще се сдобие с полицейски участък. Това е един от ангажиментите, които е поел вицепремиерът Валери Симеонов. В този час той се среща с представители на протестиращите в града, сред които са и родители на деца от клуба по гребане, предаде репортер на TrafficNews.bg.

Освен това вече ще се следи и строго за спазване на забраната за къпане в язовир „40-те извора”, както и във фонтаните в центъра на Асеновград. В замяна на тези мерки протестите в града се преустановяват за 2 седмици.

След 14 дни ще има нова среща, за да се докладва докъде са стигнали действията на Община и държава за удовлетворяване на исканията.

"До момента са описани 17 незаконни постройки", каза кметът на града Емил Караиванов по време на срещата. Описването продължава.

На среща, проведена в София по-рано днес, главен комисар Младен Маринов е докладвал, че полицията ще запази засиленото присъствие в ромския квартал на града. При извършените досега проверки там са установени 843 лица без адресна регистрация, които вече са напуснали града.