Над 40 автомобила са се ударили при тежката верижна катастрофа на автомагистрала „Тракия” в района на Ихтиман тази сутрин. 

Първият сигнал е постъпил в 5.57 ч. 31 души са пострадали, като двама са откарани в Окръжна болница. На място са се отзовали 14 линейки. Седем от пострадалите вече са транспортирани в столичната болница "Св. Анна". В момента се изяснява тяхното състояние.

Произшествието стана причина за образуването на голямо задръстване.

Временно е ограничено движението на пътни превозни средства в района на катастрофата, полицаи пренасочват движението по магистралата по посока за София през пътен възел "Церово", Септември, главен път I-8 за Костенец и от там София. Пътуващите от Велинград по посока за автомагистрала "Тракия" се пренасочват при разклона на Септември по главен път I-8. Препоръчваме на гражданите, които ще пътуват за столицата да използват пътя Пазарджик-Белово-Костенец-София.

В пътния инцидент са участвали около 40 превозни средства, обясни главният секретар на МВР главен комисар Младен Маринов пред Нова. Той допълни, че видимостта в района е много малка - едва до 3-4 м. В района има задимяване заради пожар на близко сметище, което гори вече няколко дни.

Изключително натоварено бе движението по обходния път между Пловдив и София след катастрофата на АМ „Тракия” тази сутрин”. Заради инцидента колите бяха пренасочвани през пътя за Костенец  и Септември, където се образуваха огромни тапи. По пътя имаше и няколко леки катастрофи, които още повече изнервиха водачите. Шофьори, които бяха отбити от пътя заявиха, че им е отнело повече от час и половина, за да стигнат от София до Белово. Други, които пътуват ежедневно през този маршрут пък споделиха, че им е отнело два пъти повече време, за да стигнат до крайната си точка.

*Обновена към 16 часа

Целият ресурс на пътна полицията в региона пък бе ангажиран на обходния път. На всяка една отбивка по пътя имаше патрулна кола, която насочваше шофьорите и регулираше кръстовищата.

Подробности във видеото на ТРАФИК ТВ: