Плажният сезон в Пловдив е в разгара си! Пловдивчани вече търсят спасение от жегите, а в същото време търсачите на силни усещания в Акваленд станаха по-ранобудни. Едни искат да изкарат максимално дълго време на плажа, затова стават рано. Други се възползват да влязат в комплекса между 9 и 10 часа сутринта, защото от понеделник до петък заплащат еднократен вход от 15 лева, а през уикенда влизането между 9 и 10 часа струва 20 лева.

"Промоцията важи до 30 юни и е без възрастови ограничения", съобщават от комплекса. 

Там вече работи и най-голямата водна атракция на територията на Източна Европа. Тя е перлата в короната на Акваленд и е една от най-екстремните пързалки в света, получила множество награди и отличия.

Височината, от която се спускат посетителите на комплекса е 19 метра, а максималната скорост, с която се изстрелват към хищната кобра е над 70 км/ч. Това е и единствената пързалка с възможност за състезания при такава скорост.

„Изцяло предоставящата ново ниво на екстремност, Кинг Кобра е готова да ви погълне!“, съобщават от комплекса. 

Кинг Кобра може да бъде видяна само в едни от най-големите аквапаркове в света. Цената на подобен тип съоръжение започва от около 2 милиона лева. Размерите са му толкова внушителни, че са били необходими 17 тира, за да го извозят. 

Как реагираха на новата водна атракция посетителите на комплекса - вижте във видеото на ТРАФИК ТВ: