Нова "телефонна централа" бе открита при полицейска акция в затвора в Пловдив. При обиски в килиите на лишените от свобода през последната седмица са били открити около 20 мобилни телефона, сим карти, зарядни и пр. В края на март при подобна операция също бяха намерени двайсетина мобилни апарата. 

Публична тайна е, че почти всеки затворник има достъп до мобилна връзка и конфискуваните апарати се подменят в рамките на дни. 

Три телефона са намерени на пост №3, където лежат рецидивистите. Мобилните апарати са били близо до леглото на затворника Тома Ендрев, който преди две месеца избяга от затвора и после бе заловен. Съкилийникът му Недялко Сарийски - Бекира, който излежава присъда за убийство, и още един затворник са заявили, че телефоните са техни и са поели вината.  

Преди време в килията му е намерен и друг апарат. "Този човек очевидно има сериозен чадър, защото нарушава правилата, но не му се случва нищо сериозно като наказания. Дори не си е излежал още карцера, който му бе даден за бягството", коментират затворници. 

Със същите привилегии се ползвал и затворникът Биандо Милев, който снощи си е зашил устата, след като надзирателите са го хванали с алкохол. Биандо работи в пералнята на затвора и е особени наклонности. Залавян е няколко пъти в интимни ситуации с други затворници.