SMS, изпратен от ухажор до Милена, довел до лудост Илиян, той грабнал ножа и намушкал смъртоносно годеницата си в гърдите. Това сочи разследването по жестокото убийство, което разтресе Куртово Конаре малко преди Нова година.

Тялото 26-годишната Милена Динова бе открито на крачки от къщата, в която живеели с Илиян Рангелов. Младата жена работела в месокомбинат в съседно село. Във фаталната нощ трябвало да е нощна смяна. Излязла от дома си и се упътила към мястото, където нейни колеги я чакали с автомобил за да пътуват.

Разследването стигна само за ден до Илиян и го арестува, въпреки че той се опитал да заблуди всички. Веднага след като намушкал Милена младият мъж си легнал и се престорил на дълбоко заспал, когато колегите й дошли да го събудят.

Ухажорът на Милена също бил неин колега. Той много е харесвал момичето и често й е пишел любовни есемеси, съобщава "Монитор". Съобщенията, на които е назначена техническа експертиза, били невинни, но когато Илиян ги прочел, полудял от ревност. Именно това е причината, в момент на лудост, той да грабне един от ножовете в дома си, който стоял в калъф в шкаф, да настигне през нощта годеницата си и с един удар в гърдите да я наръга.

Във фаталната вечер колегата на Милена й е пишел колко е красива и колко много я харесва. Това се оказало достатъчно, за да провокира безумната ревност на Илиян.

Самият той също не бил безгрешен и също давал поводи за ревност у Милена.

"Ако някой е изневерявал, това е бил Илиян. Милена не е имала друг приятел, но той я ревнувал много", са категорични разследващите.

Във фаталната вечер двамата се скарали много, защото Илиян ходил сам в местната кръчма – нещо, което дразнело Милена. Малко по-късно тя тръгнала към срещата със своите колеги - братът на кмета на Куртово Конаре Иван Пиринов – Костадин Пиринов, първия му братовчед Георги Пиринов, както и Димитър Димитров и Иван Буров, с които щели да пътуват към съседното село в една кола.

Автомобилът бил шофиран от Костадин, който в 23:40 часа на 28 декември звъннал по телефона на Милена. Това бил знакът тя да се обува и да излиза на съседна до дома й пресечка на ул. "Шеста", откъдето Костадин щял да я вземе с колата.

При позвъняването му Милена затворила телефона и шофьорът останал с впечатлението, че уговорката е налице. В следващите около 5 минути, той минал с колата си и взел от домовете им другите три момчета, след което отишъл на уговореното място да чака Милена.

Тя обаче не се появила и колегите й се притеснили да не би да се е успала. Костадин завъртял колата към ул. "32-ра", където Милена живеела с Илиян в дома на неговата баба Ивана. На ъгъла на улицата, на около 20 метра от входната врата на дома й, момчетата се натъкнали на окървавеното й тяло на земята.

Милена била още топла, което означавало, че убийството вероятно е било извършено минути преди Костадин и колегите му да минат с колата оттам. При вида на падналата на земята в кръв млада жена колегите й първо отишли до дома на Илиян. Те се развикали и навън се показала бабата Ивана.

"Намерихме Милена цялата в кръв. Илиян да излезе", извикали мъжете на пенсионерката, която повикала внука си.

"Тя тръгна за работа и няма и 10 минутки по-късно пристигнаха две момчета. Започнаха да тропат по вратата и да викат: "Илияне, Илияне". Аз излязох и ги попитах: "Кои сте вие и какво искате от Илиян?", а те ми казаха: "Бързо да слиза Илиян, че Миленка на завоя е паднала и цялата е облята в кръв", разказа Ивана какво се е случило във фаталната нощ.

Нито възрастната жена, нито някой съсед е чул викове, въпреки че нощта била тиха и валял сняг.

"Явно е била дебната. Тя е била нападната на около 20 метра от входната си врата и не е успяла да реагира. Никой не е чул писъци. Нямала е време да реагира. Явно много бързо е станал", каза кметът на Куртово Конаре Иван Пиринов в деня преди да стане ясно кой е убил Милена и годеникът Илиян Рангелов да бъде арестуван.

Когато колегите на годеницата му го повикали през нощта, Илиян вече бил разсъблечен и се правел, че спи. Той се показал навън уж сънен и изпаднал в шок при новината за мъртвата си годеница.

След като бе задържан ден по-късно, още в първите 24 часа в ареста, Илиян е направил опит да се самоубие, като си разреже вените на лявата ръка. Предполага се, че е рязал китката си с парче от счупена запалка, тъй като в ареста са забранени опасните и режещи предмети. Служител на охраната по късмет е видял навреме Илиян и се е обадил за линейка.

Задържаният бил конвоиран до болница в Пловдив, където лекарите успели да зашият срязаните вени и сухожилия и да спасят живота на арестанта.

Доказателствата срещу него били бетонни. По калъфа на ножа, с който е прободена Милена, била намерена както нейна ДНК, така и биологичен материал на Илиян, въпреки че годеникът се опитал да измие острието и да заличи всички следи от убийството.

Адвокатите на годеника пък защитават тезата, че убийството на Милена е "нелеп инцидент". На 30 декември е бил направен следствен експеримент в Куртово Конаре с участието на Илиян и той е показал как е заклал Милена. Престъплението, в което е обвинен, е тежко умишлено, за което се предвиждат от 10 до 20 г. затвор или доживотен затвор.