Очакваният обилен снеговалеж в Пловдив започна. Прогнозите са, че той ще продължи цели 24 часа. Очаква се да натрупа снежна покривка с височина поне 15 сантиметра. След 18 ч. температурите започват отново да падат. Най-студено под тепетата обаче ще е утре сутрин, когато термометрите ще достигнат -14 градуса.

Това ще създаде още проблеми за пешеходците в града, защото се очаква нова порция заледявания. От ОП "Чистота" вече съобщиха, че машини разпръскват пясъчно-солна смес, която да разтопи натрупания след предния снеговалеж лед. Освен това всички служители "ръчен труд" са по улиците. Движете се обаче с повишена бдителност, защото опасността от подхлъзвания и контузии не е малка.

През тази нощ в цялата страна ще бъде облачно и на места ще има превалявания от сняг. Ще духа слаб, в източните райони - умерен североизточен вятър. Минималните температури ще са между минус 9 и минус 14 градуса, по-високи по южното крайбрежие. В отделни райони в Северна България при изясняване и стихване на вятъра - до минус 20 градуса.

Такава е прогнозата за времето, съобщи БТА. Утре ще се задържи облачно със снеговалежи, по-значителни в Южна България. През нощта срещу сряда и в Североизточна България валежът ще се усили. С повишението на температурите в югоизточните райони снегът временно ще премине в дъжд.

Североизточният вятър ще се усили и в Източна България ще е временно силен. Максималните температури ще са в широки граници: от минус 9-11 градуса в Северозападна България, до 2-3 градуса в крайните югоизточни райони.

Още по темата вижте в обзора на деня на TrafficNews.bg: