Едностранно прекратяване на концесията на пешеходния подлез на апетка Марица ще гласуват общинските съветници на сесията във вторник, научи TrafficNews.bg. В дневния ред е входирано предложение за развалянето на договора между Община Пловдив и „Рента груп плюс ООД” заради неизпълнение на концесионните условия.  

В мотивите на решението е записано, че фирмата представлявана от Тодор Бурджиев не е представила доказателства в Община Пловдив за изпълнение на задължителната  минимална инвестиция в съоръжението.  Освен това концесионерът не е внесъл до 29.08. 2016 година депозитът от 20 % от концесионната такса, която дължи за годината.  Тя е в размер на 278 минимални заплати или над 100 000 лева към днешна дата. Задълженията на „Рента груп” за 2015-а година също не са погасени.

Към това общинските експерти са установили, че  концесионерът не е изпълнил и предписанията на общината заложени в договора, а именно: монтиране на рампи за инвалиди, овладяването на течовете от покрива,  подмяна на осветителните тела, частично озеленяване и други.

Още новини ТУК

TrafficNews.bg