Три трупа на кучета лежат на пътя в село Труд. Мъртвите животни най-вероятно са били отровени, а телата им са разположени само в диапазон от 1 километър, за това сигнализира читателка на TrafficNews.bg, станала свидетел на зловещата гледка вчера сутринта.

Тя обясни, че само от седмица е в пловдивското село, но вече й е направило впечатление, че в околоностите има изобилие от свободноразхождащи се бездомни кучета. 

"Бих искала с огромно съжаление и потрес да ви покажа на какво станах свидетел вчера. Натъкнах се на три отровени хайванчета на по-малко от километър разстояние. Признавам, че има голямо количество бездомни кучета из селото. Аз изпитвам страх, затова използвах кола да се придвижвам, но това ли е начинът да се решава проблемът?", пита възмутено читателката ни.

Въпреки че самата жена изпитва страх от животните, тя е категорична, че такава жестокост не бива да се ползва като средство за саморазправа. 

"Аз не съм съгласна с действието на извергите, причинили ненужна и мъчителна смърт. Горките кучета лежат по средата на пътя в локва кървава течност. Не съм обикаляла из цялото село, но се страхувам, че труповете ще са много повече от тези три", допълва тя.

Екипът на TrafficNews.bg се обявява против насилието и жестокостта към животните и остро осъжда нехуманното отношение към тях. Ние ще продължим да публикуваме материали по темата с цел и надежда надлежните органи да се самосезират и за всяко брутално отношение да се търси отговорност от виновниците.  

 

 

TrafficNews.bg