Асеновградската учителка по английски Любомила Ангелова е отново на работа. След десетки кампании, събрани средства и успешно лечение Люси отново стъпва в класната стая. Силната жена успя да пребори тежко онкологично заболяване с помощта на своите ученици, които организираха десетки кампании, базари и концерти и успяха да съберат 360 000 лева.

„Чакахме този момент от една година. Искаме да пожелаем на нашата учителка да бъде жива и здрава, да не сваля усмивката от лицето си и да бъде винаги себе си”, каза Иван Златанов пред TrafficNews.bg.

Иван тази година ще бъде в 11 б клас и заедно с двете си съученички  Венета Рангова и Катерина Юрганджиева са главните организатори на кампанията за учителката.

В благотворителната кампания под мотото "Подари надежда за Люси" се включи целият град. Хора от цяла България подкрепиха учителката от Професионалната гимназия "Цар Иван Асен Втори" и й подадоха ръка.

Госпожа Люси, както я наричат учениците й, претърпя костно-мозъчна операция в "Хелиос клиник" в немския град Висбаден, която е напълно успешна.

През април м.г. при рутинен преглед се установява, че Любомила Ангелова е болна от миелоидна левкемия. Ударът е жесток, но 47-годишната учителка не губи надежда и с чувство за хумор сравнява новината за заболяването си със сблъсък с товарен влак.



Учителката минава два курса полихимиотерапия. Следващата стъпка в лечението е спешна трансплантация на костен мозък. На 28 октомври от "Хелиос клиник" й изпращат имейл, че имат донор за нея, но тъй като той не е от Европа, а от САЩ, трансплантацията ще се извърши през декември.

Дотогава цялата сума за операцията е събрана благодарение на невероятната подкрепа на цялото училище. “Спасяването на живота на една най-обикновена учителка бе превърнато в кауза“, казва 25-годишната дъщеря на Любомила Ангелова - д-р Теодора Ангелова.

Още новини ТУК

TrafficNews.bg