Делото за мерките за неотклонение срещу Георги Христозов - Пайтака и бандата, задържана след обир на луксозна къща в Първенец, започна при закрити врати. Христозов,  грузинецът Темур Джанелидзе,  Тодор Аврамов  и Юлиян Първанов бяха доведени с белезници в съдебната зала на Районен съд, като старателно криеха лицата си от камерите и фотоапаратите. Съдията постави делото да се гледа при закрити врати, тъй като по време на разследването има използвани много специални разузнавателни средства. "Не се ли наснимахте вече" нахвърли се един от задържаните върху журналистите. 

Четиримата бяха арестувани в неделя вечерта между селата Марково и Първенец при  мащабна полицейска операция

Групата отдавна била следена от  пловдивската Криминална полиция  и полицаите очевидно са имали предварителна информация за подготвяния обир. Крадците са разбили и ограбили луксозна къща в Първенец. На пътя, между Марково и Първенец, полицаите са спрели автомобил, в който са пътували част от крадците, сред които имало и грузински гражданин. Едновременно с това служители на Специализираните полицейски сили са нахлули в заведението "Малкия Явор" в края на Първенец. На клиентите в заведенето било наредено да не мърдат, а полицаите извели с белезници Тодор Аврамов. 

Първочално бяха арестувани шестима, като с прокурорска мярка зад решетките останаха четирима. Всички са с криминални досиета. Георги Христозов - Пайтака преди време бе арестуван за грабежи, в последствие прекара 6 години в затвора , след като бе заловен да пренася наркотици на магистралата. 

Групата ще бъде разследвана и за съпричастност към други взлимни кражби в селата от Родопската яка.

 

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg