„Ришение! Вимето на народа Административен съд – Пловдив в състав...”. Така започва едно от хилядите решение в сайта на съда под тепетата, който се занимава с всички административни дела в региона.

Шокиращите грешки са в едно от най-важните дела в Пловдив през последните месеци. Дали заради отговорността от него, или от бързане, съдията по делото е допуснал първолашки грешки. Докато „вимето”, е по-скоро грешка от бързане, то едва ли може да се каже същото за думата „ришение”.

И все пак е хубаво, когато става дума за официална институция, да се внимава повече, за да не стават подобни грешки, тъй като животински органи и думи написани на местния диалект не са допустими. Още повече, че Съдът е изключително педантичен относно всяка точка и буква в материалите по различните дела и подобни грешки могат да създадат много главоболия на страните в различните спорове.

Погледнато от забавната страна, все пак „вимето на народа”, е това, което осигурява заплатите на българските магистрати, така че има известна доза истинност в написаното от съдията по делото.

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg