Доказателствата срещу Никола Проданов са косвени. Той дори не владее турски език, а това е езикът, на който е уговорена сделката за 33 килограма хероин. Това заяви за TrafficNews.bg адвокат Димитър Марковски, който защитава пловдивчанина. 

Никола Проданов, който е дистрибутор на минерална вода, бе арестуван на автогарата в Хасково в петък, заради пратка съдържаща 33 килограма хероин. Огромното количество дрога е пристигнало скрито в машина за хляб, която е била натоварена в автобус. Полицията обаче е имала информация за пратката и спецчастите са чакали рейса на граничния пункт заедно с посрещачите. 

Минути по-късно белезниците са щракнали на ръцете на 35-годишния Проданов. Заедно с него е бил 47-годишен мъж от Шумен. 

Вчера Окръжният съд в Хасково остави зад решетките Проданов. "Ще обжалваме пред Апелативен съд. В мотивите си съдията заяви, че докаателствата са косвени" коментира адвокат Марковски. 

"Според мен момчето е абсолютно невинно и е бушон в цялата схема" заяви адвокатът. 

Машината за тесто, в която е открит хероина, е била поръчана от Проданов, тъй като той има пекарна за закуски в столицата. "Той обаче изобщо не знае дали доставената машина е негова, той като не я е видял. Полицаите са го арестували преди това" обясни адвокатът. Според него разследващите е трябвало да проследят машината, за да разберат кой е истинският поръчител на дрогата. 

Той коментира, че в ситуацията има много нелогични неща. Като например това, че комуникацията за транспорта на машината е водена на турски език с смс-и, а арестуваният бизнесмен не владее този език. "Според вас кой нормален човек, ще води преговори за 30 килограма наркотик от личния си телефон и ще отиде сам да си го вземе?" попита риторично Марковски. 

Никола Проданов ще застане във вторник пред пловдивския Апелативен съд. 

 

TrafficNews.bg