Полицаи откриха няколко ниви за отглеждане на канабис в пловдивско село. Задържани са двама мъже, а разследването по случая е продължило близо месец.

През юни униформените получили информация за незаконно отглеждане на марихуана на открито в пловдивското село Мало Крушево и намиращия се наблизо микроязовир. Мястото е разположено на границите между Пазарджишка и Пловдивска област, теренът е силно пресечен и труднодостъпен, а нивите били изключително добре замаскирани. Установени са общо четири ниви за отглеждане на марихуана, като на всяка от тях растенията били в различен стадий на развитие.

Плантациите били оборудвани със система за отглеждане и напояване - потопяема помпа с акумулаторно захранване, маркучи за капково напояване, торове, уреди за обработка на почвата и отглеждането на дрогата.  На място са задържани криминално проявените 38-годишен мъж от Съединение и 32-годишен пловдивчанин.

Установено е, че заради силно пресечения терен и с цел конспиративност пътуването до четирите ниви се извършвало с помощта на лодка през микроязовира. На четирите ниви са преброени около 400 стръка в различен стадии на развитие, като предстои изкоренената марихуана да бъде унищожена. Работата по случая продължава, образувано е дознание.

Още новини ТУК

TrafficNews.bg