Дни преди убийството на 40-годишната Десислава Стоянова, самата военнослужеща от 61-ва Стрямска механизирана бригада е оставила личния си автомобил за ремонт на задържания бивш рейнджър Светослав Каменов. Това разкри директорът на полицията в Пловдив старши комисар Атанас Илков.

Вместо в автосервиз, Каменов решил да предаде колата в автоморга.

„Документите в моргата не ги открихме, тъй като те са били в убитата и по тази причина той не е успял да получи съответната сума от моргата, където беше оставил автомобила. С оглед на това, че тя две седмици е стояла без автомобил, се предполага, че му е потърсила сметка защо автомобилът го няма и най-вероятно това е бил мотивът да възникне скандал между тях.”, обясни шефът на МВР-Пловдив.

Бившият военен го грози затвор между 10 и 20 години, а съседите му в Сопот са потресени от случилото се. Домът му е запечатан от органите на реда.

Подробностите – във видеото на ТРАФИК ТВ:

 

Убийството е извършено преди 8 дни. Бившият военен се укривал във врачанско село. Малко преди да бъде задържан, служителите на полицията установяват, че лицето се намира в Северна България и се е свързал с полицай, за да поиска съдействие за дейности в гориста местност.

Каменов е участвал в три мисии, една от които в Ирак, като той е  един от пострадалите от атаката в Кербала. След това става обучител на спецчасти в Афганистан, след като напуска армията през 2009 година. Той е осъждан и криминално проявен.