Технологиите, прилагани в смартфоните, се развиват доста стремително. Затова е напълно възможно в близко време да бъдем свидетели на някои нововъведения.

Публикуваме подбор от 5 технологии, които чукат на вратата на смартфона на бъдещето.

Гъвкав екран

Въпреки че предимствата на тези екрани спрямо обикновените все още остават неясни, много производители вече работят над създаването им.

Samsung, например, вече успя да демонстрира прототип на фирмена AMOLED матрица, способна в буквалния смисъл да се извива, без да се уврежда. LG пък вече пуснаха две поколения смартфони G Flex.

Скенер на пръстови отпечатъци в дисплея

Преходът към екрани без рамки принуди производителите на смартфони да търсят нови методи за разполагане на скенера. Някои, като Samsung, просто го преместват на гръбчето на устройството. Други пък са се загледали в дисплея.

Оптическо зумиране

Тази технология е нова тенденция. Именно iPhone 7 Plus стана първия смартфон, способен да приближава кадрите с помощта на специална оптика. Успехът му провокира инженерите на OnePlus да направят същото, но те не успява в пълна мяра да го постигнат.

Допълнена реалност

Нейната перспективност бе оценена още миналата година, когато компанията Niantic пусна култовата мобилна игра Pokemon Go. Гениалната разработка, която не се отличава с напредничава графика или производителност, се задейства елементарно – през основната камера на телефона.

С нейна помощ се създава виртуален свят на екрана на устройството.

Скенер на лицето

Триизмерен датчик, който идентифицира потребителя по лицето му. Той има правото да стане пълноправен наследник на скенера на пръстови отпечатъци.

Тази технология е способна да разпознава два пъти повече фиксиращи точки, отколкото Touch ID. Това прави „заобикалянето й“ по-трудно.

Източник: Profit.bg