Приходите на Apple от продажби на iPhone възлизат на 760 млрд. долара от 2007 г., когато излезе първият модел на флагмана, до второто тримесечие на 2017 г. включително, сочи изследване на Strategy Analytics.

Откакто пусна първия си айфон, Apple е продала 1,2 млрд. устройства на пазарите по целия свят. Очаква се до края на 2018 г. приходите от продажби на iPhone да надвишат 1 трлн. долара, пише technews.bg. През август т.г. Apple отчете ръст на приходите си от 7% за третото тримесечие. Почти две трети от постъпленията за този период идват от iPhone – компанията е продала около 41 млн. смартфона на обща стойност $24,85 млрд.

Следващата седмица се очаква Applе да обяви новия си модел iPhone 8 или iPhone X, според някои предварителни информации. Това е юбилеен модел, който бележи 10-годишнината на устройството и идва със значителни промени в дизайна.

Предполагаемата цена на новото устройство е над 1000 долара, поради технологичните подобрения, които го оскъпяват. Все още няма сигурни индикации, че продажбите на iPhone 8 ще започнат още през септември. Възможно е компанията да отложи старта им за октомври.