Говорите ли докато правите секс? Или по-точно: викате ли, шепнете ли, стенете ли, хлипате ли...или просто си мълчите? Всеки изживява по свой собствен начин този съкровен акт.

Сексът ни връща към първичното, позволявайки ни със събличането на дрехите, да разголим и задръжките си. В леглото няма срамни неща и ограничения откъм действия. Хубаво е да не се потиска и словесния поток, защото той е способен да отприщи също толкова голямо удоволствие.

Говоренето по време на секс е много интимен момент. Партньорите могат да се нежни един с друг и да повтарят колко много се обичат, сипейки топли ласкави слова. Това прави сексуалния контакт невероятно чувствен и емоционален. Удоволствието тръгва от вътрешната хармония, за да разтърси накрая телата им.

Другата крайност е, когато двойката отключва в себе си потискани страсти и една по-груба страна. Те си говорят рязко, доста често са цинични, обиждат се или крещят. Обикновено такива изказвания съпътстват един по-страстен, по-животински секс, а усещанията са по-изострени.

Много жени са толкова подвластни на удоволствието по време на секс, че хлипат, скимтят, а понякога дори плачат с глас. Това не е обвързано с физическа болка, а със засилена чувствителност на това, което изпитват. Други пък не издават и стон, макар вътрешно да се разкъсват от викове. При мъжете често емоциите са по-сподавени. Те по-скоро издават нечленоразделни звуци, ръмжат или в даден изблик извикват някаква фраза или име.

Често звуците и думите, които изговаряме по време на секс са объркващи. Може да крещим „Стига!“, а зад този стон да се крие „Моля те продължавай!“. Много хора, непосредствено преди оргазъм, призовават богове, обръщат се за помощ, или крещят „Умирам!“. Не случайно оргазмът носи и нарицателното „малката смърт“. Защото удоволствието е толкова силно и неконтролируемо, че ние имаме чувството, че се възнасяме някъде извън телата си. Пък било то и за броени секунди.

Леглото и сексът отключват неподозирани страни от същността ни. Всичко, което потискаме в ежедневието си, може да вземе превес в един определен момент. Позволете си да фантазирате на глас. Тоест, говорете това, което искате, не потискайте чувствата или желанията си. Това допълнително ще нажежи обстановката. Ако облечете въображението си в думи,ще възбудите още повече партньора си. И в крайна сметка дори и да не осъществите споделените мечти, те вече ще са разтърсили и двама ви в една вълна, изтъкана от удоволствие, копнеж, болка, наслада и възбуда.

Най-печелившият вариант остава компилацията от всички неща. Не на един път да опитате всичко, разбира се, а да правите любов по различни начини. Редувайте нежен със страстен секс. Милвайте се, а следващият път се нагрубявайте.  Всеки изблик на емоция възбужда и двамата участници в сексуалния контакт. Този, който словом дава воля на усещанията си, и другият, който вижда, че именно той е причинителят на това удоволствие. Неусетно ще се разкрепости сексуалният ви живот и вие допълнително ще се сближите. Правенето на секс е експеримент, игра на нови открития. Така че, играйте си! В тази игра няма губещи, единствено може да спечелите по-голяма сексуална наслада.

Вероятно не сте и подозирали колко много влияе говоренето по време на секс върху самия акт. Ако поставяте под съмнение значимостта му, пробвайте да правите любов без да издадете и един вопъл. Категорично не е същото. Затова ако искате да се отдадете максимално много на усещанията по време на секс, дайте воля и на стоновете си.

Източник: Rozali.bg