Храненето може да е много забавно изживяване и да ни помогне не само да бъдем по-здрави, но и по-сексуални. Ето шест храни, които е не само лесно да включиш в храненето си, а и които ще повишат твоето либидо, като същевременно подобрят и здравето ти.

Акаи бери

Яж акаи бери. Този суперплод е с многобройни ползи за здравето – стимулира циркулацията на кръвта, което пък повишава сексуалното желание, особено при мъжете. Добавяй акаи бери в салатите си, в смутитата си, в киселото мляко и в десертите си. Възможностите са безкрайни.

Зелено, зелено, зелено

Яж зелени зеленчуци, за да подобриш либидото си и да получиш още куп ползи за здравето си! Зеленият чай, зеленолистните зеленчуци, авокадото, целината и всички зелени плодове и зеленчуци са важни храни, които е добре да консумираме ежедневно без ограничение, за да се зареждаме оптимално с енергия, всякакви витамини и минерали, от които се нуждаем за добро сексуално състояние и изобщо за цялостното добро на тялото ни. Започвай деня си със зелено смути!

Бадеми

Те са мощни сексуални стимуланти. Според проведени медицински изследвания мъжете, които се хранят с храни, богати на ненаситени мастни киселини (каквито има в изобилие в бадемите), показват най-високо ниво на тестостерона, пише Флагман.бг. Бадемите съдържат и аминокиселината L-аргинин, която въздейства благоприятно на ерекцията.

Тези ядки са също така чудесен източник на витамин Е, B и на протеини от високо качество. Те доставят на организма ни и олигоелементи като селен и цинк, важни за сексуалното и репродуктивното ни здраве.

Мака

Маката е естествената виагра от природата. Тя е растение, което вирее във високите планински части на перуанските Анди. Богата е на витамин В, калций и аминокиселини. Има способността да повишава издръжливостта, да се бори с умората и да покачва мъжкото и женското либидо. Помага на сексуалното желание на жената в менопауза.

Ягоди

Те преливат от антиоксиданти, които стимулират циркулацията на кръвта в сексуалните органи. Ягодите съдържат високи нива на цинк, хранителният елемент суперзвезда, който стимулира сексуалността на жените.  

Морски дарове

Морските дарове съдържат голямо количество солена вода, което пречиства тялото. Заради химическия си състав, който е много близък до човешката плазма, те имат способността да балансират тялото на клетъчно ниво. Допринасят също за превръщането на токсичните метали в тялото в соли, които се изхвърлят от организма. Изключително богати са на витамини и минерали, сложни захари и протеини. Много благоприятни са за сексуалните ни органи. Ето защо е добре да ги включваш в хранителното си меню.