Луната в знак Близнаци покровителства хората, отнасящи се леко към живота. Активирайте чувството си за хумор. Днес хората стават по разговорчиви, но и по-склонни да изпуснат това, което не е за казване. Можете да се откажете от старите навици. Пазете се от простуда, не стойте на течение, в непроветрени и запушени помещения.

Луната ще остане в този знак до 21:28ч. От 17:44 до 21:28ч ще се движи на празен ход. Всичко важно да се изключи през този период. В 21:28ч Луната преминава в знак Рак.  Състоянието на здравето е непредсказуемо. Уязвими са през този лунен ден белите дробове, гърлото, гласовите връзки. Възникнали заболявания в този ден лесно се излекуват. Тялото не трябва да се преохлажда, тъй като е голяма вероятността да се прихване простуда.

Силата на словото е голяма в този лунен ден. Каквото кажете, може да се осъществи, затова внимавайте какво говорите. Не отправяйте клетви. Не предизвиквайте и другите да изричат негативни думи срещу вас.

7-ми лунен ден е един от най-удачните дни за бизнес. Деловите хора трябва да внимават при работа с документи и други ценни книжа. Има възможност да се реализират планове и идеи, появили се в предишното лунно денонощие. Партньорите са склонни да проявяват доверие. Има голяма възможност да намерите нови клиенти, помощници, покровители. Подкрепа могат да окажат близки и роднини. Направлявайте своята активност към реализация на замислите ви и осъществяване на плановете.

При сексът в този лунен ден не трябва да се бърза. С колкото може повече любовна прелюдия, продължителни любовни игри, много нежни думи, комплименти, рецитиране на стихове, пише ПИК. Много подходящо е съвместното четене на еротична литература, не порнографска обаче. Говорете повече любовни думи, не се скъпете на взаимни комплименти. Не забравяйте, че казаните думи в седми лунен ден се въплъщават с времето в реалността и ако сега казвате на своята жена, мъж, любовник или любовница, че са страхотни, приказни и секси, скоро ще станат точно такива. Луната ви призовава към романтичен и страстен секс, така че не се отказвайте!