В Северна Корея все още наказват публично хора, разкрива пред британки журналисти 26-годишната Хи-Йон Лим, която е избягала от родната си КНДР. А за да не липсва публика на тези мероприятия, на тях водят дори ученици. Все пак, предимно от по-горните класове. Девойката била принудена да присъства на едно от тези наказания. Тогава били убити музиканти, които били обвинени в гледане на порно. По нейни думи, имало около 10 000 души публика.

Диктаторът Ким Чен Ун обичал да се храни вкусно и не се притеснявал да харчи за това баснословни суми. Любимото му блюдо било супа от лястовичи гнезда, които му носят от Китай. Той бил също така фанатичен обожател на хайвера. За един обяд отивали десетки хиляди долари.

Личният харем на Ким Чен Ун се състои само от млади девойки, разказва още девойката. Те биват специално подбирани от цялата страна и само най-красивите попадат на практика в робство. Те са задължени да му дават храна, да правят масаж и да задоволяват всички негови нужди.

Ким притежава много луксозни резиденции по цялата територия на КНДР. И тъй като той е ужасен параноик, той постоянно се мести от едно място в друго. И нещо абсолютно типично за тоталитарните държави - пълно зомбиране на населението. Всеки ден по телевизията се говори как КНДР е най-добрата страна, а останалите завиждат и искат да я унищожат. Алтернативна информация няма. Нищо не постъпва в страната и не излиза от границите й. До каква степен е така, показва случката от 2014 г., когато беше световното първенство по футбол в Бразилия. Тогава шампиони станаха германците и цял свят знае този факт, но не и севернокорейците. И до ден днешен те до един са убедени, че КНДР е спечелила купата, разказва още бежанката.

Превод БЛИЦ