Сблъсъци между протестиращи и привърженици на Ердоган избухна след реч на турския президент, която той изнесе в Ню Йорк.

Заради напрежението се е наложило полицията да задържи за кратко няколко души, пише The Hil, цитиран от "Фокус". Сблъсъкът между протестиращите и присъстващите е започнал в балната зала на хотел в Ню Йорк, където Ердоган е изнасял реч. Мъж се е изправил и е започнал да крещи на английски език: "Ти си терорист! Разкарай ми се от държавата".

В публикувани видеоматериали се показва това, което полицията в Ню Йорк потвърждава, че са протестиращи и контрапротестиращи,, разменящи си удари из залата.

Силите за сигурност насила са изгонили поне един човек, нападнал протестиращите. Полицията съобщава, че петима демонстранти са "били задържани за кратко" по време на инцидента, макар и да не са извършвани арести. Няма ранени.

Говорител на хотела съобщи, че "съвсем малко" от близо 2000-те присъстващи са били ескортирани навън.Полицията обяви, че сбиването няма общо с личната охрана на президента, която в предишни случаи е нападала хора, протестиращи срещу Ердоган.

Демонстрацията започва часове след срещата на Ердоган с неговия колега от САЩ Доналд Тръмп.