Принцовете Уилям и Хари почетоха паметта на майка си принцеса Даяна ден преди 20-годишнината от смъртта й в автомобилна катастрофа в Париж, предаде Ройтерс. Двамата посетиха една от градините на двореца Кенсингтън, трансформирана в памет на майка им. В нея са посадени бели английски рози и незабравки.

Преглед на изображението в Twitter
 
Посетиха и двореца Кенсингтън - нейна бивша резиденция и техен настоящ дом. Те се срещнаха също с представители на благотворителни дружества, чийто патрон беше принцеса Даяна. Главният градинар на двореца и негов колега, познавал принцеса Даяна от редовните й посещения на мястото, обясниха дизайна градината на Уилям, Хари и Катрин, които се пазеха от проливния дъжд с чадъри.

Пред вратите на двореца се събраха поддръжници на Даяна, въпреки дъжда. След като разглеждаха един час градината, принцовете отидоха да говорят с тях и да видят оставените цветя. Мнозина изразиха одобрението си, че синовете на принцеса Даяна се грижат обществото да я помни.

Синовете на принцеса Даяна се срещнаха с представители на подкрепяна от нея лондонска болница, на мисията за прокажените и на благотворителната организация, която работи за промяна на отношението на обществото към болните от СПИН. Днес, в самия ден на годишнината, принц Уилям и принц Хари ще почетат майка си насаме.