Шведска журналистка изчезна безследно, след като се качи на борда на частна подводница в Копенхаген, съобщава ВВС. 30-годишната Ким Уол, която работи за "Гардиън" и "Ню Йорк Таймс" искала да пише статия за 46-годишния Петер Мадсен, който е собственик на най-голямата ръчно конструирана подводница.

Подводият съд мистериозно потънал и бреговата охрана спасила Мадсен, но не не намерила Уол. Той дал противоречиви показания за изчезването й. Първо казал, че журналистката слязла на брега малко преди потъването на подводницата "Наутилус". След това променил показанията си.

Датската полиция счита, че потъването на подводницата е ключово в разследването за изчезването на Уол. Разследващите смятат, че съдът е потопен умишлено.

Мадсен твърди, че "Наутилус" се повредила и така отишла на дъното. Властите са намерили съда, но не са открили тялото на журналистката в него, пише Монитор. След като Ким Уол не се прибрала у дома, в полицията се обадил приятелят й. Така се стигнало до ареста на Петер Мадсен. Той отрича да има нещо общо с изчезването й. Той ще бъде задържан за 24 дни, докато тече разследването.

Снимка: BBC