Поне шестима души са ранени, след като автомобил се е врязал в група военнослужещи в парижкото предградие Левалоа-Пере тази сутрин, предаде АФП.

Френската полиция съобщи, че четирима от пострадалите са с по-сериозни наранявания. Автомобилът, с който е извършено нападението, вероятно е БМВ, което вече е заловено от френската полиция, съобщават от английския Телеграф.

В момента на атаката служителите са излизали от казармата, за да поемат охраната на ключови обекти в Париж, предадога световните агенции, цитирани от Новини бг. Войници и офицери бяха разположени на възлови места в столицата на западноевропейската държава след шестте атаки в нощта на 13 срещу 14 ноември 2015 г. и взели над 130 жертви, припомня Би Би Си.

Кметът на района Патрик Балкани нарече атаката добре планирана акция. "Автомобилът е стоял дълго време пред портала на поделението. Неговият водач е причаквал военните", каза още той. Градоначалникът на Париж Ан Идалго изрази своята съпричастност към ранените и техните близки. Тя също посочи, че се надява извършителят на нападението да бъде арестуван скоро.

Снимка: telegraph co uk