30-годишната актриса от театър "Сатирикон" Полина Шанина загина след падане от прозореца на апартамента си в Москва. Тялото й е открито на улицата от живущи в кооперацията късно вечерта на 7 август.

„Чухме силен шум, все едно от счупване на стъкло. Погледнахме през прозореца и видяхме младата жена. Главата й се удари в бордюра. Усетих, че има пулс и се обадих на бърза помощ”, разказва един от живущите в блока пред life ru, цитиран от Блиц. Актрисата обаче издъхнала преди да дочака идващата към нея помощ.

Тъжната вест бе потвърдена и от театър „Сатирикон”. „С прискърбие съобщаваме, че вчера трагично загина актрисата от нашия театър Полина Шанина”, се казва в съобщение, публикувано на сайта им.

Според информация, която се появи в някои руски медии, Шанина е изпаднала в депресия след смъртта на своя приятел, който сложи край на живота си през април тази година, и се е самоубила. По данни на Dni.Ru, последното й съобщение в социалната мрежа, което е от фаталната вечер, гласяло „Никой не си отива завинаги”.