Linkin Park – шокирани от самоубийството на вокала на групата Честър Бенингтън. Бандата е имала планове да заснеме фотосесия в Холивуд само няколко часа, след като той е бил открит мъртъв в дома си. Източници твърдят, че Честър се е обесил в спалнята си, а тялото му е открито от икономката, пише сайтът TMZ.

Според тяхна информация той е пристигнал в Лос Анджелис от Аризона в сряда, където е бил със съпругата си. Тя е останала там, а завръщането на Честър подсказва, че певецът е сложил край на живота си в сряда вечерта или рано сутринта в четвъртък.

Linkin Park са имали планове за турне в рамките на една седмица, което прави самоубийството още по-шокиращо за членовете на групата.

Честър Бенингтън е бил дълбоко афектиран от самоубийството на близкия си приятел Крис Корнел през май тази година. Случайно или не, датата на самоубийството на Честър съвпада с рождената на Корнел, а именно - 20 юли

Честър Бенингтън може да е имитирал самоубийството на Корнел, защото е починал по почти идентични начини, отбелязват от TMZ. Източници от правоохранителните органи са заявили, че певецът е намерен да виси на вратата, която разделя спалнята от помещението, което се използва за гардероб. От сайта припомнят, че Крис Корнел се самоуби на вратата, която разделя спалнята от банята в хотелската му стая. Източници са разкрили още, че Честър е намерен с колан около врата, също както Корнел. В стаята на вокала на Linkin Park е намерена и празна бутилка алкохол, но не са открити наркотици. И двамата певци не са оставили предсмъртни писма.

Linkin Park съвсем случайно пуснаха нов видеоклип в деня на трагичния инцидент. Клипът към песента "Talking To Myself" беше публикуван в 9:01 часа – минути, след като тялото на Честър било открито. Последният албум на групата "One More Light" излезе наскоро, а видеоклипът се появи в Twitter страницата на групата в YouTube.

Веднага, след като новината бе съобщена, много фенове се събраха пред дома на Честър Бенингтън и оставиха цветя. В социалните мрежи почитатели на групата, както и редица музиканти, изказаха съболезнования: