Две германски туристки са убити в египетския курорт Хургада. Нападател е ранил още четирима души, твърдят свидетели. Нападателят, на възраст около 20 години, е заловен. Според очевидци, по време на атаката, той крещял на арабски египтяните да стоят настрана.

Засега разследването показва, че е убил с нож двете жени в хотел, ранил още две, след което доплувал до охраняван комплекс, където продължил нападeнието. Всички пострадали са жени. Мотивът за атаката все още не е известен.

Нападателят, идентифициран като Абдел-Рахман Шаабан, е 27-годишен студент от провинция Кафр ал Шейх в делтата на Нил, писа вестникът, цитирайки служител по сигурността. "Досието му е чисто както в криминален, така и в политически план. Той има добра репутация в селото си", твърди неназованият служител. 

Египетското вътрешно министерство съобщи вчера, че нападателят незабавно е бил арестуван и е разпитван за мотивите на своето деяние.

Министерството работи по версията, че цел на нападението са били именно туристи. "Според това, което знаем, нападателят е целел само чуждестранни туристи", се посочва в изявление на министерството.