От тази година и в Гърция не можете да разпънете палатка където ви хрумне – дивото къмпингуване е забранено като глобите започва от 150 евро и стигат до затвор, ако запалите огън или подпалите гората.

Най-големият къмпинг в Гърция е държавен. Простира се на площ от 400 дка и има 7000 места за каравани или палатки. Повечето туристи предпочитат да оставят караваната си целогодишно край морето като използват абонамент, което ще им струва около 1200 евро.

Семейство Захариеви почива на това място в последните години, след като се разочаровало от къмпинг в България. „Там нямат тези широки пространства, които ни предоставят. Много сме доволни и времето е много хубаво”, разказва Василка Захариева пред БТВ.

Семейството е направило навес и малка постройка към караваната си и имат всичко необходимо за една почивка.Тази година не се забелязват каравани и палатки навсякъде край плажа, защото дивото къмпингуване е забранено. Повече от хората одобряват идеята.

Къмпингуването набира все по-голяма популярност. Иван Делевски е купил имот в района на Аспровалта с намерение да го превърне в къмпинг. Разказва, че не среща трудности с администрацията в южната ни съседка, даже напротив: „Когато се убедят, че имаме добри идеи, помагат с цената на всичко”, споделя той.