Петият британски престолонаследник принц Хари призна, че обмислял да напусне британското кралско семейство, съобщи Би Би Си, като цитира интервюто му пред в. "Дейли мейл". Това става само няколко дни след като принцът намекна в друго интервю, че нито един член на кралското семейство не желае да се възкачи на престола.

"Армията беше най-доброто бягство, което съм имал някога", призна по-малкият син на покойната принцеса Даяна. Той каза още, че по това време е изпитвал огромна нужда да напусне кралското семейство. 

Принц Хари изрази възмущението си, че трябвало да напусне армията, където прекара 10 години, докато бил в Афганистан през 2008 г., защото медиите публикували подробности за местонахождението му.

"В армията не бях принц, а просто Хари", поясни той. Оттогава той се занимава с благотворителна дейност и помага на пострадали ветерани и хора с психични проблеми.

"Обичам благотворителната работа и срещите ми с хората", каза още принц Хари.

32-годишният принц решил да продължи да изпълнява кралските си задължения, за да бъде лоялен към баба си - кралица Елизабет II. Що се отнася до бъдещето на британската монархия, като се има предвид, че Елизабет II е на 91 г. и че баща му - принц Чарлз, е първи поред в наследяването на престола, Хари е на мнение, че ще има промени и натиск, за да се вземат правилни решения.