Загубите на бразилската държавна компания "Петробрас", дължащи се на корупция в ръководните ѝ структури през миналата година, са били 6,2 милиарда реала (2,06 милиарда долара), съобщиха одитори. Корпорацията е приключила годината с обща загуба в размер на 7,2 милиарда долара, показва финансовият отчет, утвърден от международните одиторски компании.

Бразилските власти разследват най-голямата корупционна схема в историята на южноамериканската страна с участието на членове на бившето ръководство на "Петробрас" и компании подизпълнители.

Вчера бившият директор по снабдяването Паулу Роберто Коща бе осъден на седем и половина години лишаване от свобода. Той ще излежи присъдата си под домашен арест.

Съдът определи за него относително леко наказание, тъй като Коща склони да сътрудничи на следствието, като му предостави сведения за действащи в компанията корупционни схеми.

Президентът Дилма Русеф също беше замесена в скандала. Тя е оглавявала компанията в продължение на 7 години. В аферата са замесени десетки влиятелни политици, главно сред управляващите.

ОЩЕ НОВИНИ ЧЕТЕТЕ ТУК!

TrafficNews.bg