Самолет на Търкиш Еърлайнс с 224 пътници на борда пропусна пистата при кацане на летището в Катманду и се плъзна по ливадата, предаде АФП. Поради инцидента намиращите се на борда хора трябваше да бъдат евакуирани.

Според служители на аерогарата няма ранени хора при инцидента, макар че един от пътниците разказва за преживяния ужас, когато салонът се изпълва с дим, докато самолетът се плъзга, преди да спре.

Според говорителя на аерогарата самолетът е имал разрешение за кацане и макар че в по-ранен час е имало мъгла, видимостта на летището е била добра.

Летището временно беше затворено, освен за хеликоптери, заяви говорителят Пурна Прасад Чудал. По неговите думи при първия подход за кацане пилотът пропуснал пистата, а при втория си опит плъзнал машината в ливадата.

Снимки от инцидента в социалните мрежи показват самолета с нос, заровен в тревата, а местни репортери твърдят, че при кацането са се повредили колесниците на машината. Властите на летището са започнали разследване на инцидента и са разпитали пилота.

TrafficNews.bg