Американският президент Доналд Тръмп заяви в събота, че "само едно нещо ще сработи" в справянето със Северна Корея, след като предишните администрации са водили преговори с Пхенян, но без успех.

"Президентите и техните администрации говорят със Северна Корея от 25 години, бяха постигани споразумения и бяха плащани солидни суми", заяви Тръмп в личния си профил в Twitter. "Това не проработи - споразуменията бяха нарушавани преди да е изсъхнало мастилото, превръщайки преговарящите от страна на Съединените щати в глупаци. Съжалявам, но само едно нещо ще сработи!", завършва кратките си разсъждения по темата държавният глава.

Тръмп не уточнява кое е това единствено решение, което визира, но коментарите му засилват предположенията, че той планира военни действия. Президентът на САЩ преди е заявявал, че Щатите "ще унищожат тотално" Северна Корея, ако се наложи страната му да защитава себе си и съюзниците си от ядрените заплахи на Пхенян, припомня Ройтерс.

По-рано тази седмица, при среща с водещи лица в армията на САЩ, Тръмп заяви, че това е "спокойствието преди задаващата се буря". Попитан за пояснение какво има предвид, той отговори само с "Ще разберете".

Превод и редакция: TrafficNews.bg