1 убит и шестима ранени – това е резултатът от общо 4 нападения на територията на Англия през изминалата нощ. Млад мъж почина, 14-годишно момче е с опасност за живота, а още 5 човека са в болница след инцидентите в Лондон, Бирмингам и Шефилд, съобщава Би Би Си, цитирана от btvnovinite.bg. Смята се, че престъпленията не са от терористичен характер, но се проучва дали в основата им не стои етническа или религиозна омраза.

Първо около 1:00 ч. тази нощ местно време 14-годишното момче е било нападнато близо до джамията „Маариф е Ислам” в Бирмингам. Неговото състояние е сериозно, като то е било намушкано няколко пъти. В района са изпратени и допълнителни полицейски подразделения.

Около 2:30 ч. е получен сигнал за друго нападение – в Източен Лондон. Жертвата, 21-годишен мъж, е бил прехвърлен в болница с хеликоптер, но е починал от раните си. Извършителите на атаката се издирват.

Малко преди 6:00 ч. в центъра на Шефилд са били извършени две нападения с хладно оръжие. Пострадали са петима души, като един от тях е бил опериран по спешност. По първоначална информация за тези атаки е задържан 29-годишен мъж.