Още един човек е арестуван в каталунското градче Рипол във връзка с нападението в Барселона. Това съобщи „Ройтерс”, позовавайки се на каталунско радио. Полицията все още издирва нападателя, който уби 13 души в центъра на Барселона. Повече от 100 души пострадаха, като състоянието на 15 от ранените е тежко.

По непотвърдена информация в буса е имало повече от един човек.

ИДИЛ пое отговорност за атенатата, но не е ясно дали са участвали в организацията или само си приписват действията на терористите.

Действията на шофьора са били умишлени и властите определиха случая като "джихадистка атака". След спирането на микробуса нападателят е избягал пеша. Не е ясно дали е бил сам, нито в каква посока се е отправил. Полицията разпространи снимка на млад мъж, с чиито документи е бил нает буса. Но той не е шофьорът. Дрис Оукабир се е предал на властите и е казал, че документите му са били откраднати, съобщава Нова тв.

В друга част на града имаше и още един инцидент. Полицията застреля шофьора на кола, която не спряла на пропускателен пункт. Уточнява се дали убитият е свързан с нападателите.

Близки издирват двама българи в Барселона - четете ТУК