Германските власти изключиха версията за терористичен мотив за нападението в дискотека в град Констанц, близо до границата на Германия с Швейцария, предаде Франс прес.

 Вчера 34-годишен иракски кюрд въоръжен с автомат М16 откри огън в дискотека в града и уби един човек. Той рани четирима души, сред които полицай, преди да бъде ликвидиран.

Българин също пострада при инцидента, информира вчера МВнР. Информацията в Генералното консулство на Република България в Мюнхен е постъпила от местната полиция, уточняват от пресцентъра на МВнР. Германските власти са информирали българското консулство, че българинът не е пострадал при стрелбата, а се е наранил при създалата се ситуация на уплах.
 
"Може да се предположи, че пострадалият след стрелбата в нощен клуб в Германия български гражданин е осъществил контакт с близките си и не е пожелал съдействие от страна на генералното консулство". Това съобщи пред Нова консулът на България в Мюнхен Милко Милушев.
 
"От полицията получихме лаконичен отговор, че има пострадал български гражданин, но нараняванията му не се дължат на попаднал в тялото куршум в тялото. Повече от това не е известно на генералното консулство", съобщи още консултът ни в Мюнхен.