Пловдивският баскетболен тим на Академик Бултекс 99 продължава невероятната си серия и вече има 1 поредни победи в контролите, Балканската лига и НБЛ. Студентите спечелиха истинска драма с продължение срещу гостуващия Рилски спортист със 79:74 /23:21, 12:15, 19:18, 16:16, 9:4/. Така пловдивският тим продължава да е на върха в класирането в НБЛ с 3 победи от 3 мача. Отборът на Асен Николов показа умения и характер в решителние моменти и заслужено се поздрави  с крайния успех.

Мачът бе изключително равностоен, а гонитбата в резултата бе невероятна. В последната четвърт домакините два пъти стопиха пасив от 5-6 точки и така се стигна до продължение. В него гардът Айзея Юмипиг изригна с две последователни тройки и даде аванс от 5 точки на Академик Бултекс 99, който пловдивският тим съумя да.удържи до края.

Най-резултатен за успеха бе Мануел Джонсън с 19 точки и 6 борби. Айзея Юмипиг добави 14. По 12 имат Мартин Дурчев и Шакир Смит. Станислав Ваклинов завърши с дабъл-дабъл от 11 точки и 10 борби. Домакините вкараха 9 тройки срещу 7 на гостите.

Знаехме, че мачът ще бъде труден и за това сме се готвили – когато в атака не върви, да играем здрава защита. Момчетата показаха характер, бориха се и заслужиха победата, на която се радваме много. Изпълнихме програмата максимум да спечелим първте три срещи от първенството. Сезонът е дълъг, за нас всички срещи до края ще бъдат трудни, каза старши треньорът на Академик Бултекс 99 Асен Николов.