Григор Димитров преодоля четвъртфиналите на турнира в Стокхолм за отрицателно време. Българинът се справи с Миша Зверев за 1 час и 13 минути след 6:3, 6:4. Осмият в света имаше нужда от по един пробив в двата сета, за да стигне до крайния успех. Той беше много стабилен на свой сервис и изключително ефективен като цяло. В целия мач имаше два дълги и оспорвани гейма, които бяха във втория сет при сервис на германеца.

Българинът е поставен под номер 1 в основната схема, а германецът е 30-и в световната ранглиста. Григор започна участието си с трудна победа над 203-сантиметровия поляк Йежи Янович със 7:5, 7:6(5).

Първата ни ракета спечели и двата пъти, в които се е изправял срещу 30-годишния Зверев. И двете срещи бяха през този сезон, като и в двата случая се стигна до три сета (през февруари в Ротердам и през август в Монреал). Ако го победи отново, Григор ще защити точките си в турнира от миналия сезон, когато отпадна на полуфиналите от Хуан Мартин дел Потро, който впоследствие спечели трофея. 

Димитров два пъти е достигал до финала в столицата на Швеция. През 2013 г. той печели турнира, а следващата година губи битката за титлата от Томаш Бердих. 26-годишният българин ще се бори и за поредните точки за класиране за финалите на ATP в Лондон. Той е шести в тази класация и съвсем малко му трябва, за да си осигури участие.