Мнозина смятат, че най-добрият ни тенисист Григор Димитров не е достатъчно устойчив психически и затова все още няма титла от Големия шлем и не е разкрил в пълна степен огромния си талант. Според статистиката обаче това не е точно така, дори напротив. Цифрите говорят, че Григор е един от най-стабилните психически. Той е на второ място след Рафаел Надал /естествено/ по най-много спечелени сервис геймове при изоставане от 15:40.

Надал е единственият играч през 2017-а, който е печелил повече от половината си подавания при такъв негативен развой и необходимост да се спасяват два брейкбола. От положение 15-40 Рафа се е измъкнал със спечелване на сервис-гейма си 37 пъти от общо 73, което прави 50.7%. Григор Димитров е втори в това отношение с 35 от 73 успеха или 47.9%, като трети е Иво Карлович с 14 от 30 или 46.7%, но при него тези ситуации са значително по-малко.

Тази вечер Гришо стартира участието си на турнира в Стокхолм, като в първия си мач среща полския гигант Йежи Янович. Срещата е 4-та по програма и се очаква да започне не преди 19.30 часа. Янович е сред неудобните съперници на българина. Срещу него нашият има 2 победи и 2 загуби. Легендата Матс Виландер смята, че Григор е фаворит за титлата в турнира в Стокхолм, който спечели през 2013 г., а година след това игра финал.