Старши треньорът на Марица Иван Петков очаква подарък утре от своите възпитанички за днешния си рожден ден. Той се надява жълто-сините да спечелят победата срещу финландския Сало в първия мач от първия квалификационен кръг за груповата фаза на Шампионската лига. Двубоят е утре от 19 часа в Колодрума, реваншът в същия ден /четвъртък/ и час след седмица. И двете срещи ще се излъчват пряко по Диема Спорт 2.

Съперникът е класен отбор. Не разполага с открояващи се състезателки, но има силен колектив, който знае как да се бори. Притежава много добра защита, на моменти играе бърз волейбол, прави малко грешки, а това са неща, които уважавам. Излизаме и се надяваме на победа, но смятам, че всичко ще се реши на реванша. Естествено опитът от мачовете, които изиграхме в евротурнирите през миналия сезон, е много ценен и няма да ни постави в непозната ситуация. Това, че първенството все още не е започнало, е проблем за нас, но изиграхме контроли срещу класни съперници по време на подготовката ни за този двубой, коментира Иван Петков.

Марица е силен тим, запознати сме с качествата на състезателките, някои от които са националки. Отборът разполага с добър централен блощкировач, както и с много добро либеро, върнаха комплиментите гостите от Сало на пресконференцията, проведена в галерия Апсенал оф Арт в Капана. Иска ми се да победим с 3:2 и 16:14 в тайбрека, каза помощник треньорът на гостенките Янне Харю. Представителите на финландския тим изразиха задоволството си от слънчевия Пловдив, както и от условията по настаняването си и храната. И не пропуснаха да честитят рождения ден на Иван Петков.