Поредна благородна инициатива предприема Академик Бултекс 99. В домакинския мач от Балканската лига срещу албанския Тирана тази вечер баскетболистите на Асен Николов ще играят с розови чорапи в подкрепа на борбата с рака на гърдата. Розова панделка е международния символ на борбата с коварното заболяване, розовия цвят като цяло идентифицира моралната подкрепа към жените с рак на гърдата. Както е известно - октомври е световен месец за борба със заболяването.

Основният инициатор по включването на пловдивския тим в благородната кампания е американският баскетболист на отбора Мануел Джонсън, чиято майка е преборила коварната болест. Джонсън е пожелал лично да закупи розовите чорапи за двубоя тази вечер.

Историческият първи домакински официален международен мач на пловдивския тим срещу Тирана е от 18.30 часа в Комплекс СИ²ЛА. Всички играчи на Академик Бултекс 99 са здрави и ще се опитат да зарадват феновете си с 10-та си поредна победа в контролите, НБЛ и Балканската лига от началото на сезона.

Припомняме, че от началото на сезона клубът организира още две благородни инициативи - организира Ден на отворените врати, в който всички деца можеха да поиграят баскетбол и да участват в тренировъчния процес, след което в края на септември бе съорганизатор на Фестивала на спорта и изкуството за деца и хора с интелектуални затруднения.