Официалната пресконференция преди първия мач между българския шампион Марица (Пловдив) и финландския първенец ЛП Сало (Сало) от женската Шампионска лига по волейбол ще се проведе утре в Града под тепетата. Домакините на двубоя канят представителите на медиите на среща със старши-треньорите и капитаните на двата отбора в галерия Арсенал оф арт във възкръсналия емблематичен за Пловдив творчески квартал Капана.

В приятната атмосфера на галерията, сред красиви произведения на изкуството и на по чаша кафе, журналистите ще могат да разговарят с ключови участници в предстоящия сблъсък в неформална обстановка. Началният час на събитието е 13:15 на 18 октомври (сряда), а адресът е Магура 4 (уличката между заведенията Мармалад и Терцо Мондо).

И двете срещи ще бъдат излъчени пряко по телевизионния канал Диема Спорт 2 HD. Шампионките на България и Финландия излизат едни срещу други на 19 октомври (четвъртък) в зала Колодрума в Пловдив и на 25 октомври (сряда) в зала Салохали в Сало. И двата мача са с начален час 19:00, а волейболното студио по Диема Спорт 2 HD ще започва половин час по-рано - в 18:30.

Билетите за предстоящия първи мач вече са в продажба. Срещу скромната сума от 5 лева всеки желаещ ще може да изгледа на живо от трибуните непредвидимия първи двубой между двата тима от най-престижното клубно състезание в света. Както обикновено, за ученици и пенсионери входът е безплатен. Билетите се продават онлайн тук, както и на място в цялата мрежа на Ticketportal, включваща бензиностанциите на OMV, магазините Office 1 Superstore и Офис 2 и книжарниците Booktrading. Билети ще се предлагат и на касата в зала Колодрума преди мача.