Пловдивчанинът Константин Маршавелов с автомобил Mitsubishi Lancer Evo X спечели състезанието на Писта Бургас 2017 в клас „Макси“. С тази победа, кръг преди края на шампионата, пилотът на КА-2 Рейсинг Тийм спечели третата си титла! Състезанието в морския град бе четвърти кръг от републиканския шампионат по автомобилизъм на затворен маршрут, а последния кръг ще бъде на писта „Серес“ в Гърция.

Маршавелов стартира надпреварата от първа стартова позиция, след като бе най-бързия пилот на пистата по време на вчерашните квалификации. В първата обиколка пловдивчанинът загуби първата си позиция, но тогава състезанието бе спряно, след като два автомобила спряха на трасето. 30 минути по-късно надпреварата бе рестартирана. Маршавелов се движеше плътно зад Пламен Камбуров, който водеше колоната. Три обиколки преди края Камбуров спря на пистата, а Маршавелов пое лидерството и до края на състезанието нямаше никакви проблеми.

Това е трета титла за пилота на „КА-2 Рейсинг Тийм“, след спечелените такива през 2013 и 2014 г. Получи се хубаво и интерсно състезание. Щастлив съм, че успях да победя и да спечеля титлата, бе краткият коментар на Маршавелов след състезанието.